Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Optimális tréning „alma- hölgyeknek”

2011.08.31


A testet körülölelő zsírpárnák nemcsak esztétikailag zavaróak, hanem az egészség számára is károsak. Ennek értelmében egy olyan tréninget kell előnyben részesíteni, amely a szívre, és a vérnyomásra pozitív hatással van. Zsírégetés, izomépítés a kulcsszó.

 

Ideális sportok: tenisz, aerobic, röplabda, és aquarobic.

 


1. A lapos has érdekében joga-, és pilates gyakorlatok javasoltak: erősítik, és stabilizálják a testet.


2. Ha még nem próbáltál semmilyen sportot, akkor egyszerűbbekkel kezd: biciklizés, és az úszás hasznos az ízületek számára, és kitűnő választás kezdők számára. Ha felesleges kilókat szeretnél leadni: eddz hetente kétszer- háromszor 30 percet! A séta is megteszi. Szerezz be hozzá alkalmas tornacipőt, és ne feledkezz meg a bemelegítő gyakorlatokról sem, mint a vádli nyújtás!

 

Amit nem szabad megtenned: kizárólag felülést végezni, és a hasadat teljesen kifárasztani. Végezz előtte ún. ,,vérkeringés tréninget": félóra biciklizés, vagy work- out! Meglehetősen hatásos hasizomépítés a tornalabdán ülve végzett gyakorlatok.

 

Táplálkozz egészségesen!

Alapvetően háttérbe kellene szorítani a fehérkenyeret, tésztát, és magas cukortartalmú ételeket. A rostokban gazdag, szénhidráttartalmú rizs, és a teljes kiőrlésű kenyér ajánlott.

 

 

Igyál kevesebb alkoholt alma testalkatoddal! Kalóriák vándorolnak egyenesen a derék, és a hastáji részekbe, ha mégis fogyasztod. Ha mégis kedved támad hozzá, inkább egy pohár bort igyál, mintsem cukortartalmú koktélt!

 

Amit el kell kerülni!

Az alma- hölgyek beleeshetnek a jo-jo csapdába. Kétszer akkora az esélye, hogy testalkatuk a diétázás, majd ennek hirtelen abbahagyása után ide-oda fog ingadozni.

 

 

Ha szeretnél megszabadulni fölös kilóidtól, nem szabad túlságosan keveset enned, és magadat éheztetned! Tipp: azokon a napokon korlátozd nagymértékű étkeidet, amikor nem sportolsz, így összhangban lesz az életmódod.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.