Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tökéletes frizura titkai

2011.08.18

Egy frizura kiválasztásánál alaposan át kell gondolnod, hogy milyen a személyiséged. Ha mindig vidám vagy, és merész, bátran kísérletezhetsz a nem mindennapi fazonokkal. Ha komoly vagy, és azt akarod, hogy annak is vegyenek, válassz egy szolidabb fajtát.

Ezután következik az arcforma. Ügyelj arra, hogyha kerek az arcod, ne válassz rövid frizurát, mert az még jobban kiemeli azt. A hosszú haj megnyújtja az arcot. A szögletes arcformát úgyszintén hangsúlyossá teszi a vállig érő haj, ennek elkerülése érdekében előnyösebb egy hosszabb fazont választani, de a rövid fiús haj is megállja a helyét.

A következő szempont a bőrszín. Ha túl sötét a bőr, akkor nem ajánlatos platinaszőke hajat festetni, mert az természetellenesnek tűnik. Ha világos hajat akarunk, akkor inkább a mogyoróbarna, vagy a szőkés-barna hajtípust válasszuk. A porcelánarcú embereknél  előfordul, hogy nem áll jól a világos szín, de az ébenfekete kiemeli bőrük fehérségét. 

http://www.beautyhobby.com/wp-content/uploads/2006/11/porcelan-sheen-variation.jpg

Az alkalomhoz illő frizurát is megfelelően kell kiválasztani. Üzleti tárgyaláson nem ajánlott vad hajloboncokkal megjelenni. Egy hátrakötött lófarok, vagy konty segít abban, hogy komolyabban vegyenek. Egy kosztümhöz kiválóan passzol.

Egy fogadáson, vagy egy estélyen fontos, hogy megjelenésünk tükrözze az eleganciát. A hajkoronák itt jöhetnek szóba. Hajunkat bedaueroltathatjuk, és csillogó hajcsattok segitségével rögzíthetjük. A tartósság érdekében használjunk hajlakkot! Az eredmény magáért beszél.

http://images.della.com/images/hair/hair_updo_2n.jpg
Egy romantikus vacsorán pedig minden hölgy célja a csábító megjelenés. Ezt elérhetjük többek között ragyogó hajunkkal is. A hosszú göndör tincsek igazán elragadóak. Hercegnői megjelenést biztositanak, főleg, ha szőkék vagyunk.

Ne feledjük, hogy mégis a hosszú egyenes haj az, ami természetes. Megfelelő sampon segitségével (Pl. Fructis) elérhetjük a csillogó hatást. Ez az a frizura, amely szinte minden alkalomhoz illik. Egyszerre lehet elegáns, romantikus, és trendy is. Ha nincs túl sok idő egy frizura elkészitéséhez, akkor a hosszú hajúak egyszerűen csak eldobják a hajgumit, és már kész is a remekmű!

http://img359.imageshack.us/img359/2180/jeonjihyun3nc.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.