Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Férfiak, ti bonyolultak!

2011.08.18

1. Az elveszett kisfiú

Gyermekkorában nem kapta meg a szükséges anyai gondoskodást, ezért hiányérzete van, és keresi a számára megfelelő pót-anya funkcióját is betöltő társat. Örömét leli abban, ha megsimogatod, és magadhoz öleled, úgy férkőzhetsz a közelébe, ha mindig készítesz neki valami ínyenc ételt, és persze még a házimunkát is elvégzed.

Pszichológiai szempontból az ilyen típusú férfiaknál akkor merülhet fel egy-két probléma, ha néhány évvel később közös gyermeketek születik. Az elveszett kisfiú féltékennyé válhat, ha már nemcsak ő részesül a mama kedveskedésében, már nem kizárólag az ő kívánságára történnek meg a dolgok. A kisgyermek körül kezd forogni a világ. Hát igen, fel kell nőnie, és belépni az apaszerepbe.

2. A kemény macsó

Fiatalabb korában valószínűleg zord körülmények között éldegélt, és megtanulta, hogy úgy maradhat fenn, ha erős fickónak mutatja magát. A nőkhöz való közeledésnél hajlamos erőltetni a randevút, napjának nagy részét motoron, vagy a fitnesz teremben tölti.
Ha kedves mosollyal lép hozzád, annak is csak egy kaland kipróbálása a célja. Szenvedélyes trófeagyűjtő. Ha szeretnéd megtartani, és nemcsak egy lenni a sok közül, próbáld többször is elutasítani. Légy titokzatos, és elérhetetlen. Ha azt érzékelteted, észreveszi benned az értéket. Természetesen nem lehet a végtelenségig kosarat adni neki. Amikor eljött az ideje, hogy belépj az oroszlán barlangjába, nyújts neki olyat, hogy azt ki se tudja verni a fejéből soha többé, majd tűnj el pár napra. Az eredmény: nemsokára az ajtódon fog kopogni.

3. Az érdekemberHa az első randin azt várja, hogy te fizesd ki a számlát, a kocsi ajtaját nem nyitja ki neked, akkor egyből próbálj meg eltávolodni tőle. Élete egyetlen célja az, hogy minél vastagabb legyen a pénztárcája. Ennek érdekében mellőzi az ajándékokkal való kedveskedést is. Ha vele maradsz, akkor a jövőben nem sok külföldi nyaralásban lehet majd részed.

4. Álomférfi-faragás

A tipikus álompasi: ágyba hozza a reggelit, amit a te ízlésednek megfelelően állított össze, elvégzi a házimunka egy részét, képes a kedvedért kibírni a kedvenc sorozatodat, és még a többórás shoppingolásod sem eredményezi a menekülését. Ha elfogad minden egyes hibáddal, és előtte felfedheted a kényes problémákat is, megért, sőt mindenben melletted áll, akkor nyert ügyed van. 
A baj csupán az, hogy a világon a legritkább hímfajtáról van szó. Azonban nem kell kétségbe esni. Az elveszett kisfiúból, vagy a kemény macsóból is faragható egy már-már álompasi, de ehhez sok munka szükségeltetik. Ha nehéz rávenni a párod egy-két házimunkára, ajándékozd meg valamivel viszonzásképpen. Ha nem hajlandó elmenni veled a moziba, megnézni kedvenc romantikus filmedet, vedd rá, hogy majd te is végig fogod szenvedni a foci vb-t, sőt az ő csapatának fogsz drukkolni. Az egész napi ruhavásárlás birtoklásáért cserébe kényeztesd el éjjel a megvásárolt szatén fehérneműd bevetésével. Minden csak kompromisszum kérdése.
Ne feledkezz meg arról sem, hogy nemcsak neked kell kapnod, hanem adnod is. Mindig hallgasd meg, és figyelj rá, ha bajban van. Ne tedd azonnal fekete listára egy-két rossz tulajdonsága miatt. Fogadd el, de ha nem megy, egy-két trükkel próbálj enyhíteni rajtuk. Azokat az embereket, akiket szeret (pl. szülei, barátai) soha ne támadd, légy velük barátságos.

És még egy tanács: ne kérdezd meg sose, hogy szeret-e. Ez erőltetettnek tűnik. Majd ő maga kifejezi ezt szavakkal, vagy cselekedeteivel. Csak ki kell várnod a pillanatot.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.