Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért gondolok folyton rá?

2011.08.19

 Előfordult már veled, hogy egy másikra gondoltál, míg a barátoddal harmonikus a kapcsolatod? Ez mindenkivel megeshet. Ha tartós kapcsolatod van valakivel, de egy másik srácon az utcán sétálva megakad a szemed, az még nem jelent semmi rosszat, hisz az emberi szem épp arra van, hogy használjuk.

A gond csak akkor kezdődik, ha ezt ő is észreveszi, egyre gyakrabban futtok össze egymással a parkban, és mindketten többet akartok. Ezt nem lehet elsietni. Jól át kell gondolni, hogy mi a fontosabb:

1. Egy pillanatnyi fellobbanás miatt kockáztatni eddig meglévő, nagy nehezen összehozott kapcsolatunkat, vagy

2. Hagyni, hogy elmenjen a szemünk előtt, megőrizve a hűség tulajdonságát.

A döntés nem egyszerű. Előfordulhat, hogy az igazi boldogságot nem a meglévő, hanem az újonnan színrelépett ifjú tudja tálcán kínálni nekünk. Ha erre nem lépünk, és egy helyen tétovázunk, sosem tudjuk meg mi lehetett volna belőle. Ugyanakkor a bennünk megbízó jelenlegi partnerünket sem szabadna becsapni. Ha úgy érzed, hogy minden nappal egye inkább vonzódsz a másik kiszemelthez, szíved jobban kalimpál, amikor meglátod, pozitív érzéseid megsokszorozódnak, és ő is viszonozni látszik ezt a folyamatot, akkor tényleg eljött az idő, hogy a másik barátoddal szakíts. Mielőbb meg kell tenned, nem kezdhetsz el kettős játszmát, mert az egyrészt nem tisztességes, másrészt előbb-utóbb úgyis kiderül.

A szakítás pillanata szinte majdnem olyan nehéz, mint bevallani a másiknak, hogy többet érzünk iránta, mint egy puszta barátság.

Nem jó folyton halogatni a dolgot. Le kell ülni vele egy kávézóban, és szép lassan, higgadtan elmagyarázni, hogy sajnos vége. Persze a reakció nem éppen nyugodtnak várható, mert az ő helyében te sem repdesnél örömödben. Természetes, ha zokon veszi, de ez ezzel jár. Ha az igaz boldogságot keresed, nem horgonyozhatsz le valaki mellet örökre, miközben a szíved másért zakatol. A köztetek lévő kapcsolat a mélypontjára jut, de ne próbáld meg vigasztalni, mert az nem fogja begyógyítani a sebeket. Ehelyett keresd meg az újonnan megismert Igazit, és élvezd vele a szerelem minden egyes pillanatát!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.