Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sarah Dessen: Tökéletes

2011.09.04


A könyv címét olvasva, felmerült bennem a kérdés. Vajon mire utal? Egy tökéletes lányra, akinek az élete is csodás, mint ahogy a külseje is hibátlan? Ha igen, semmi kedvem elolvasni egy rózsaszín maszlagot. A látszat azonban csal. Sarah Dessen könyve mély értékekkel rendelkezik, amely megmutatja, hogyan találhatunk önmagunkra, és a boldogságra.

 

 

Főhősnőnk, Macy ugyan nem tökéletes, de mindenáron igyekszik annak mutatkozni. Miért is? A barátja egy zseni, aki a hirtelen jött szenvedély, és az érzelmek kimutatása helyett előre megtervezett lépések szerint éli az életét. A tanárok büszkesége, aki sokáig azt az érzetet kelti a lányban, hogy ő általa képes élni, és kiteljesíteni személyiségét.

 

Macy téved. Az igaz boldogságot nem ilyen módon találhatja meg. Édesapja halálát követően nehezen lel önmagára. Azonban feltűnik a színen a sokoldalú Wish, aki Jason tökéletes ellentéte. Szabadság, váratlan izgalmas események, és a mély érzelmek megtapasztalására nyílik lehetősége Macynek. A partiszerviz  tagjaként dolgozó fiú büntetett előéletű, ugyanakkor kreatív, művészi képességekkel van megáldva. Mellette egyaránt biztonságban, és felszabadultnak érzi magát a lány. Ráadásul apja halálán is sikerül túltennie magát.

 

A regény önmagunk megtalálására buzdít, arra, hogy ne féljünk kimutatni valós érzelmeinket. Nem attól leszünk tökéletesek, ha hibátlan minden körülöttünk! Értékeink belülről fakadnak! 

 

Sarah Dessen, az ifjúsági irodalom kiváló képviselője

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.