Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vöröspöttyös- Polly Shulman: Rajongás

2011.09.04

Kevés olyan dolog van, ami jobban megviselhet egy értelmes embert, mint ha szeretetből és megszokásból ragaszkodik egy Rajongóhoz.” Julie mindezt keserű tapasztalatból tudja. Legjobb barátnője, Ashleigh, vadul csapong egyik mániától a másikig, és őt is belerángatja őrült terveibe. Ashleigh legújabb szeszélye egyben Julie saját szenvedélye is: Jane Austen nagyszerű szerelmi regénye, a Büszkeség és balítélet. Julie azon kapja magát, hogy múlt századi divat szerint felöltözve és erősen vonakodva besurran Ashleigh-vel egy fiúiskola báljára, abban a reményben, hogy ott hősökre lelnek. Sajnos, mindketten ugyanabba a fiatalemberbe szeretnek bele, a jóképű és lovagias Grandison Parrba. Vajon Julie-nak választania kell a barátnője iránti hűség és a szerelem között? Vagy talán Ashleigh zavarbaejtő bohóckodása végképp elüldözi a fiút, mielőtt Julie lehetőséget kapna?

A könyvet a népszerű Jane Austen regény ihlette. A modern világba Ashleigh csempészi be a klasszikus stílus iránti szeretetet.: hosszú báli ruhák, csoportos táncok, és jómodorú fiatalemberek.

Az ő erőltetése révén találkozik, és ismeri meg Julie közelebbről Grandison Parrt, akire csak lopott pillantásokat vetett évek óta. Azonban mi történik, ha barátnője szintén beleszeret a fiúba, miközben Julienak le kell mondania a szerelemről, mert így érzi tisztességesnek?

Színjátszás, romantikus elemek, és a barátság kötelékének próbára tétele helyeződik a középpontba. Kitűnő regény Polly Shulmantól.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.