Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pózolás titkai

2011.09.16

 

Fordítsuk fejünket 45 fokos szögbe!

 

A modellek kedvenc póza, beleértve Karlie, Arizona, és Daphne technikáját. Fordítsuk a fejünket kb. 45 fokos szögben az egyik oldalra, és hajtsuk enyhén lefelé, aztán pillantsunk a fotógép irányába! Az arcunk megfelelő szögbe került.

 

 

Ha nevetünk, akkor érezzük is!

 

Ha egy fotózás alkalmával nem szívből mosolygunk, akkor inkább ne is tegyük! Mindegy, mennyire próbálkozunk, az ember látja, hogy nincs hozzá kedvünk igazán. Ha pedig kellemetlen belemosolyogni a fényképezőkép irányába, fordítsuk oldalra fejünket, mint Lindsey Wixson a Missoni divatbemutató kulisszái esetében.

 

 

Gondoljunk arra, hogyan kell kinéznünk az adott pillanatban!

 

Nem egyszer görcsölünk azon, hogyan kellene kinéznünk a fotón. Ügyeljünk arra, hogyan óhajtjuk érezni magunkat, és milyen hatást szeretnénk nyújtani! Arizona Muse tekintete: „magabiztos, és határozott vagyok!”. Tudatosan gondoljunk arra fényképezéskor, mit akarunk sugározni a külvilág felé. A tekintet magától fog adódni.

 

 

Előre az állal!

 

Egy szép profilfotóhoz jelentős mértékben hozzájárul az áll elhelyezkedése. Figyeljük meg, mi tesz jót ennek a testrésznek! Ha lefelé lóg, az negatívan érinti arcunk keretét.

 

 

Szemtől szembe

 

Ha egyenesen a fotógépbe nézünk, figyeljünk a szemmagasságra! Ha nagyon magas, vagy alacsony szögben helyezkedik el, akkor vagy a homlok lesz túl nagy, vagy pedig az áll lesz szükségtelenül széles. Maradjunk magabiztosak, és nézzünk egyenesen a lencsébe!

 

 

Pillanatfelvétel

 

Ha el vagyunk foglalva, és azt vesszük észre szemzugunkból, hogy valaki le akar fényképezni, fordítsuk kicsit arra fejünket, és mosolyogjunk lágyan! Így természetesnek fog hatni a kép, főképp azért, mert nem tudunk hosszasan felkészülni az arckifejezésre. Spontán módon megy végbe a folyamat.

 

 

Tekintet a vállak fölött

 

Magdalena Frakowiak, a Pucci modellje drámai pózt vett föl, amely kitűnő ötlet. Számos népszerű hölgy vetette már be a vörös szőnyegen ezt a nőies testtartást, és néztek válluk fölött a kamerák irányába. Intuitív, és kecses hatást kölcsönöz használójának.

 

 

Nem muszáj mindig a fotógép irányába nézni!

 

Ha kissé bizonytalanok vagyunk, amikor a lencsébe kell néznünk, akkor egyszerűen engedjük szabadjára pillantásunkat! Titokzatosságot nyújt, és nyugodtabbnak fogjuk érezni magunkat. Az utóbbi rendkívül fontos egy fényképezés esetében.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.